Грижа за татусите през лятото

3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Грижата за татусите през слънчевите летни дни е задължителна. Така те ще запазят за по-дълго красотата и интензивността на цветовете си.

Топлите дни дават възможност все по-често да се излагате на лъчите на любимото слънце. Жарките му лъчи обаче излагат кожата ни на много рискове. Освен от изгаряния, трябва да се пазим и от избледняване на татусите.

Ако не положите грижи за татуировките през лятото, рискувате те да загубят част от красотата на цветовете си. За да не стане това, се запознайте със съветите за това как да ги предпазите през лятото от избледняване. Усилията определено си заслужават и ще ви предпазят от много главоболия в бъдеще.

Слънцезащитен продукт с висока защита. Той е задължителен дори да нямате татуировки. Слънцезащитната козметика трябва да се превърне в част от вашата ежедневна грижа през лятото. Освен че ще предпази кожата и татуировките, тя ще ви предпази от появата на пигментни петна. Олиото и лосионът трябва да са с фактор най-малко 30 SPF. Избраният продукт се нанася върху татуса на всеки два часа и винаги трябва да е близо до вас.

Нанасяне. Нанасянето на слънцезащитна козметика върху татусите трябва да става в точния момент и това е точно преди да излезете от дома. Ако спортувате, печете се или се разхождате навън, отново не забравяйте да подновявате защитата на всеки два часа. Това е особено важно, ако татуировката е на място, като шия, ръце, краката, гърба – части, които през лятото са постоянно изложени на слънце.

Подхранване. Татуираната кожа трябва да е добре подхранена, защото е много по-податлива към изсъхване. За целта два или три пъти дневно нанасяйте овлажняващ крем или лосион върху татуировките.

Етерични масла. Най-доброто средство за грижа за кожата през лятото, са етеричните масла. Те се нанасят два пъти дневно, самостоятелно, или в комбинация с лосиона за тяло. Специално за татуировки най-подходящи са маслата от гераниум, лавандула и нероли. Слабо известни, те се препоръчват особено за наскоро направени татуси и за грижа през лятото.

Татуиране. Лятото е най-неподходящият сезон за направата на татуировка. Новите татуси избледняват много по-бързо, изложени на пряка слънчева светлина. Наранената кожа изисква седмици за възстановяване, както и специална козметика. Ако все пак нямате търпение и си направите татуировка през лятото, то поне в първите дни се опитайте да не я показвате на слънце. След това използвайте всички възможни видове защита, за да не загуби бързо цвета и красотата си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати