Изпъкнали кокалчета на краката – решението само тук

1 от 4 Снимки

Изпъкналото кокалче на пръста на краката е наистина неприятно състояние. То се среща по-често при жените и се появява с течение на годините и израстването. За щастие има много, и то ефективни начини за справяне с проблема. Тук ще ви предложим два от тях - първият се основава на народната медицина, а вторият е ортопедичен.

Причините за появата на изпъкнали кокалчета са две. Това е или носенето на неудобни обувки, или генетиката, а понякога двата фактора се комбинират. Каквато и да е причината обаче, е добре да се справите с проблема, защото той определено не е приятен и естетически издържан.

Има лесен начин, който ще ви помогне да се справите с изпъкналото кокалче на крака. За него са нужни само натурални продукти, чиито ефект е наистина поразителен. Те потушават възпалението на костите и водят до пълното възстановяване на засегнатото място.

Необходимите продукти за натуралното средство са 5 пресни дафинови листа и 100 милилитра 96-градусов спирт.

Начин на приготвяне: Спиртът се изсипва в отделен съд с херметическо затваряне. В него се добавят предварително измитите и нарязани дафинови листа. Съдът се затваря и се оставя да престои на стайна температура за седмица. След това течността се прецежда.

Получената течност е вашето вълшебно лекарство. За да го използвате, първо трябва са подготвите краката си. В съд изсипете 3 л топла вода и разтворете 1 супена лъжица сода. Когато се разтвори напълно, накиснете краката за няколко минути. След това ги подсушете с кърпа и нанесете от лечебното средство върху засегнатата зона с леки масажиращи движения. Отгоре обуйте чифт памучни чорапи. Процедурата се повтаря до изчерпване на цялото количество от полученото лекарство.

Процедурите водят до скоростно подобрение и прибиране на изпъкналото кокалче. В някои случаи обаче състоянието е породено от метаболитно заболяване, като например подагра. Поради това е добре, преди да правите каквото и да било, да се консултирате с лекар. Ако състоянието ви не се подобрява в рамките на процедурите, това означава, че страдате от нещо друго, изискващо друг тип третиране.

Състоянието се повлиява добре и от носенето на шини /виж галерията/. То обаче, за разлика от природното лечение, се назначава от ортопед. Те се носят през деня, а други са предназначени за използване през нощта. Шините позволяват на пръста да заеме правилната позиция, като стопира последващата деформация.

Най-лесни за носене са силиконовите меки шини, наричани ортези. Изключително удобни, те гарантират поддържане на правилната поза на пръстите. Носят се ежедневно между 6 и 8 часа. Подобрението е бавно, но с доза упоритост води до добри резултати.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари