Изпъкнали кокалчета на краката – решението само тук

Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Изпъкналото кокалче на пръста на краката е наистина неприятно състояние. То се среща по-често при жените и се появява с течение на годините и израстването. За щастие има много, и то ефективни начини за справяне с проблема. Тук ще ви предложим два от тях - първият се основава на народната медицина, а вторият е ортопедичен.

Причините за появата на изпъкнали кокалчета са две. Това е или носенето на неудобни обувки, или генетиката, а понякога двата фактора се комбинират. Каквато и да е причината обаче, е добре да се справите с проблема, защото той определено не е приятен и естетически издържан.

Има лесен начин, който ще ви помогне да се справите с изпъкналото кокалче на крака. За него са нужни само натурални продукти, чиито ефект е наистина поразителен. Те потушават възпалението на костите и водят до пълното възстановяване на засегнатото място.

Необходимите продукти за натуралното средство са 5 пресни дафинови листа и 100 милилитра 96-градусов спирт.

Начин на приготвяне: Спиртът се изсипва в отделен съд с херметическо затваряне. В него се добавят предварително измитите и нарязани дафинови листа. Съдът се затваря и се оставя да престои на стайна температура за седмица. След това течността се прецежда.

Получената течност е вашето вълшебно лекарство. За да го използвате, първо трябва са подготвите краката си. В съд изсипете 3 л топла вода и разтворете 1 супена лъжица сода. Когато се разтвори напълно, накиснете краката за няколко минути. След това ги подсушете с кърпа и нанесете от лечебното средство върху засегнатата зона с леки масажиращи движения. Отгоре обуйте чифт памучни чорапи. Процедурата се повтаря до изчерпване на цялото количество от полученото лекарство.

Процедурите водят до скоростно подобрение и прибиране на изпъкналото кокалче. В някои случаи обаче състоянието е породено от метаболитно заболяване, като например подагра. Поради това е добре, преди да правите каквото и да било, да се консултирате с лекар. Ако състоянието ви не се подобрява в рамките на процедурите, това означава, че страдате от нещо друго, изискващо друг тип третиране.

Състоянието се повлиява добре и от носенето на шини /виж галерията/. То обаче, за разлика от природното лечение, се назначава от ортопед. Те се носят през деня, а други са предназначени за използване през нощта. Шините позволяват на пръста да заеме правилната позиция, като стопира последващата деформация.

Най-лесни за носене са силиконовите меки шини, наричани ортези. Изключително удобни, те гарантират поддържане на правилната поза на пръстите. Носят се ежедневно между 6 и 8 часа. Подобрението е бавно, но с доза упоритост води до добри резултати.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#248305
След разговора с доктора аз незабавно си поръчах фиксатора, който той ми препоръча. А именно, Orthofix - . В опаковката има два фиксатора, затова, по препоръка на лекаря, нося втория за профилактика на другия крак. Щом сложих фиксатора на болния пръст, почувствах огромно облекчение. Сякаш всички напрегнати мускули на стъпалото се отпуснаха приятно. И пръстът постепенно започна да се насочва в правилната посока.
0
0