Мирис от краката през лятото – ето как да се справите

Миризливи крака

Определено не може да се сетим за нещо по-лошо от миризливите крака през лятото. За щастие има начин да се справите със състоянието, и то завинаги.

Лошият мирис на краката през горещите месеци се засилва. През лятото краката се изпотяват много по-интензивно. И въпреки че носим отворени обувки или сандали, именно високите температури и повишеното изпотяване на цялото тяло носи една много по-лоша миризма. Освен това прави средата подходяща за развитието на бактерии, които могат да доведат до сериозни гъбични инфекции.

За да се справите с миризмата, на първо място трябва да измивате краката с антибактериален сапун колкото се може по-често. Забравете за гореща вода – през лятото краката се мият само с хладка вода. Напълно достатъчно е.

През лятото ще трябва да обърнете повече време на краката си. Един душ не е достатъчен, за да ги почисти, защото така само ги мокрите. Използвайте специален измиващ продукт. Така ще отстраните бактериите, навлизащи през отворените обувки в летния сезон.

Оцет

Един от вариантите да премахнете бактериите и миризмата едновременно, е изплакването с оцет. Киселината в него неутрализира мириса и потиска растежа на микроорганизмите, които причиняват инфекции по гънките на пръстите и по ноктите.

Ако по някаква причина нямате на разположение оцет, то заложете на морска сол. При наличие на миризма, всяка вечер киснете краката в разтвор от вода с морска сол за около 15-20 минути. Няма да повярвате какви чудеса вършат тези бани.

Содата за хляб също е една добра алтернатива. Тя отнема лошата миризма както от краката ви, така и от всяко помещение, та дори и хладилника. За да сте винаги подготвени, си направете домашна пудра за крака. За целта трябва да я смесите с царевично нишесте и талк. С полученото пудрете краката преди да обуете обувките.

Вани за крака

Едно от условията да се лишите от миризмата, е да избягвайте алкохола. Токсините, които той внася в тялото, отделят летливи газове с лош мирис при обработка. Той се усеща при потенето на краката по-силно от обикновено.

Всяко нещо, което поставяте върху краката си, е от значение за това дали миришат. Ето защо чорапите са от особено значение. Подходящи са тези от естествени материи. Те позволяват на кожата да диша и не задържат влага, а това определено е сред нещата, които ви помагат за стопиране на миризмата и развитието на микроорганизми.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари