Виж какъв е здравословният ти проблем според състоянието на косата

1 от 6 Снимки

1. Косопад


Ако започнете да губите коса с шепи и забелязвате плешиви петна по главата си, трябва да проверите нивата си на тироидни хормони. Това са хормони на щитовидната жлеза и ако има дисбаланс при тях, косата започва да пада неконтролируемо. Косопадът може да се дължи още на недостиг на желязо или на вътрешно възпаление, заради което е добре да отидете на лекар;

Казва се, че здравословното ни състояние ни е изписано на лицето и това не е само фраза. По вида на кожата и косата си може да разберем от какво заболяване страдаме или от какъв дефицит на витамини и минерали.

Огледайте добре състоянието на косата и тялото си и ако забележите плешиви петна или косми на места, където не са се появявали преди, приемете този проблем на сериозно, защото това е явен сигнал, че имате проблем със здравето.

Често хората си казват, че тези проблеми са наследствени и не могат да се борят с тях, но това не е така. Ако забележите на време проблеми с косата или окосмяването и реагирате веднага, ще си спестите много главоболия.

Разгледайте галерията и разберете за какъв здравословен проблем най-често сигнализират проблемите с косата и окосмяването.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати