Нещата, които трябва да правите редовно, за да намалите риска от диабет

1 от 5 Снимки

Отървете се от излишните мазнини


Наднорменото тегло е голям рисков фактор за диабета. Всеки килограм изгорено тегло обаче намалява риска с 16%. Започнете по-здравословен начин на живот, вместо да правите диети и да гладувате. Спортувайте, карайте колело, правете дълги разходки и излети.
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Диабетът е една от най-разпространените болести по света. Всяка година заплахата от коварната болест става все по-голяма, а разпространението й вече обхваща и страните от Третия свят.

Така например Индия оповести, че близо 65 милиона от нейното население е заболяло от диабет само през миналата година. Освен това Световната здравна организация (СЗО) предвижда, че диабетът ще бъде 7-ият по големина убиец в света до 2030 г.

Болестта е хронично заболяване без известно лечение и наличните медикаменти спомагат само за поддържане на кръвната захар до нива, близки до нормалните, за да се избегнат други здравни усложнения. Но трябва да знаете, че можете да намалите риска от диабет, като предприемете определени превантивни мерки. Вижте кои са те в горната галерия.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати