С тези природни средства цигарите ще останат в миналото ви

1 от 4 Снимки

1. Сух джинджифил с лимон


В джинджифила се съдържа голямо разнообразие от серни съединения, които помагат за намаляването на различните видове зависимости. Накиснете малки парченца сух джинджифил в лимонов сок. Добавете две щипки черен пипер и оставете всичко за 5 часа в хладилника. След това съхранявайте парченцата в метален контейнер или защо не в добре измитата табакера, в която доскоро сте си съхранявали цигарите. Когато ви се допуши, просто вземете парченце джинджифил и го смучете в устата си като бонбон за няколко минути.

Дори и да си мислите, че тютюнопушенето е добър начин да се отпуснете от все по-големите количества социален стрес, на който сте подложени, това въобще не е така. Нови проучвания показват, че никотинът засилва стреса, вместо да пази от него.

Данните сочат, че цигарената съставка възбужда електрофизиологичните параметри на мозъка и това от своя страна завишава в пъти социалния стрес. Както знаем, напрежението отключва някои от най-страшните заболявания на нашето време като рак и диабет.

Цигарите обаче не ни причиняват само това. Експертите от години алармират, че пушенето носи със себе си десетки здравни рискове, сред които дихателни проблеми, стерилитет, проблеми със съня. Наложително е вредният навик да бъде органичен, а спирането му води до много по-здравословен начин на живот. Това обаче е изключително трудно за по-голямата част от пристрастените към цигарите.

Но за щастие има някои природни средства, които значително могат да облекчат прехода от ежедневното пушене към здравословен живот. Вижте в следващата галерия най-добрите от тях, които присъстват в почти всяка кухня.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати