Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»С тези природни средства цигарите ще останат в миналото ви

С тези природни средства цигарите ще останат в миналото ви

2 от 4 Снимки

2. Канела и мед


Тази рецепта има два варианта. В малка купичка сложете пакетче канела на прах. Прибавете една лъжица мед и две лъжици вода. Разбъркайте и оставете да престои за 10 минути. Сместа се хапва по 2-3 пъти на ден и сериозно намалява желанието за пушене. Другият вариант е да нарежете пръчици канела и да ги накиснете с вода и три лъжици мед. Оставете ги да престоят за 12 часа в хладилника и след това взимайте по парченце за смучене всеки път, когато ви се допуши.

Дори и да си мислите, че тютюнопушенето е добър начин да се отпуснете от все по-големите количества социален стрес, на който сте подложени, това въобще не е така. Нови проучвания показват, че никотинът засилва стреса, вместо да пази от него.

Данните сочат, че цигарената съставка възбужда електрофизиологичните параметри на мозъка и това от своя страна завишава в пъти социалния стрес. Както знаем, напрежението отключва някои от най-страшните заболявания на нашето време като рак и диабет.

Цигарите обаче не ни причиняват само това. Експертите от години алармират, че пушенето носи със себе си десетки здравни рискове, сред които дихателни проблеми, стерилитет, проблеми със съня. Наложително е вредният навик да бъде органичен, а спирането му води до много по-здравословен начин на живот. Това обаче е изключително трудно за по-голямата част от пристрастените към цигарите.

Но за щастие има някои природни средства, които значително могат да облекчат прехода от ежедневното пушене към здравословен живот. Вижте в следващата галерия най-добрите от тях, които присъстват в почти всяка кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати