Няколко домашни лека срещу повръщане

1 от 4 Снимки

Джинджифилов чай


Настържете парче джинджифил. Залейте го с топла вода и добавете лъжичка мед. Оставете го да се задуши за 10 минути. Пийте чая през целия ден. Многобройните полезни съставки в джинджифила могат да облекчат раздразнението на стомаха и да донесат незабавно облекчение.

Лято е. Освен че е време за море, дойде и сезонът на летните вируси и колитите. Както мнозина от вас може би вече знаят, те са придружени с неприятни стомашни болки, повръщане и обезводняване.

Топлината и влагата навън създават идеални условия за развитие на редица повече от неприятни бактерии и микроорганизми. Макар и невидими за човешкото око, те могат се превърнат в спусък на много симптоми, сред които неспокоен стомах и повръщане.

В повечето ситуации повръщането не е под наш контрол. То представлява рефлексно действие. Когато тялото консумира нещо нежелано или заразено, защитният механизъм на организма ни е изхвърлянето му вън от системата.

Повръщането може да е в резултат на вътрешна инфекция, преяждане, киселинен рефлукс, апендицит, мигрена. За да си спестите неприятните усещания, вижте в горната галерия няколко домашни, но изключително ефективни лека срещу повръщане.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари