Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Няколко домашни лека срещу повръщане

Няколко домашни лека срещу повръщане

4 от 4 Снимки

Лимонада


Изпийте чаша вода с изцеден в нея лимон. Ако е необходимо, може да се добави лъжица мед за подобряване на вкуса. Витамините и минералите, които съдържа лимонът, действат като пречка за повръщане и по този начин могат да го спрат незабавно.

Лято е. Освен че е време за море, дойде и сезонът на летните вируси и колитите. Както мнозина от вас може би вече знаят, те са придружени с неприятни стомашни болки, повръщане и обезводняване.

Топлината и влагата навън създават идеални условия за развитие на редица повече от неприятни бактерии и микроорганизми. Макар и невидими за човешкото око, те могат се превърнат в спусък на много симптоми, сред които неспокоен стомах и повръщане.

В повечето ситуации повръщането не е под наш контрол. То представлява рефлексно действие. Когато тялото консумира нещо нежелано или заразено, защитният механизъм на организма ни е изхвърлянето му вън от системата.

Повръщането може да е в резултат на вътрешна инфекция, преяждане, киселинен рефлукс, апендицит, мигрена. За да си спестите неприятните усещания, вижте в горната галерия няколко домашни, но изключително ефективни лека срещу повръщане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати