ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Ефективни природни лекове срещу екземата

Ефективни природни лекове срещу екземата

1 от 5 Снимки

1. Куркума


Този подправка помага за намаляване на възпалението при много кожни състояния. Куркуминът, съдържащ се в куркумата като антиоксидант, предпазва кожата и намалява времето за излекуване на раната. Трябва да консумирате поне една чаена лъжичка куркума всеки ден, за да се отървете бързо от екземата.
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Екземата е сухо състояние на кожата, което идва в различни форми и варира от човек на човек. Тя не е заразна, затова е безопасно да бъдем около тези, които страдат от това заболяване. При леките ѝ случаи кожата е суха, червена и сърбяща. Драскането обаче може да доведе до разцепване, кървене и предразполагането на кожата към инфекции.

Въпреки че може да се случи на всяка възраст, екземата се наблюдава предимно при деца. За съжаление, тези, които получават екзема по време на детската си възраст, са по-склонни да я развият и като възрастни хора.

Въпреки че точната причина за появата на екземата не е ясна, се смята, че тя е свързана с реакцията на имунната система към различни видове дразнене. Екземата обикновено се среща в семейства, които имат анамнеза за други алергии или астма.

Дефектите в кожната бариера могат да позволят на влагата да излезе и да доведе до микроби в тялото ни. Хората могат ефективно да управляват тази болест с медицинско лечение и като избягват дразнения.

Има, разбира се, и други начини да се справим със състоянието. Вижте в следващата галерия някои от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати