Ниските нива на протеин водят до проблеми с бъбреците

Бъбреци
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Възрастните хора с ниски нива на циркулиращ протеин в кръвта може да са заплашени от повишен риск от бъбречни проблеми. Ново проучване показва, че намаленият прием на протеин понижава бъбречната функция. Констатациите сочат, че по-високи нива на веществото имат антистареещ ефект и помагат за нормалното функциониране на бъбреците.

Установихме силна връзка между липсата на протеин и намаляването на бъбречната функция. Все още съществуват полемики доколко е полезен широкият прием на протеин в напреднала възраст, но смятам, че с нашето изследване и доказаните резултати те ще затихнат, казва професор Дейвид Дрю от Масачусетския университет в САЩ, който е ръководител на екипа, провел проучването.

Бъбреците имат основна роля за преработката на кръвта ни. Те са основни органи и без тях човешкото тяло не може да функционира. Протеините, от своя страна, са от съществено значение за организма, тъй като спомагат за растежа и развитието на клетките. Те обаче не могат да бъдат усвоени без помощта на бъбреците.

Учените отдавна са установили, че при хората с бъбречни проблеми нивата на протеини са значително по-ниски от останалите. Сега с новото изследване учените са доказали, че интензивният прием на протеини може да намали риска от бъбречни заболявания със значителните 35%.

Изследването е обхванало повече от 3500 човека на възраст над 55 години. Те били от различен пол и раса, като откритията важели за всички.

Протеини

Въпреки че са необходими допълнителни проучвания, констатациите сочат потенциална цел за превенция и лечение на бъбречни заболявания, твърдят изследователите.

Нашите открития дават на медицината една съществено нова гледна точка за бъбречните заболявания, които се появяват с напредването на възрастта. Смятаме да работим в посока разработването на ефективна протеинова терапия, която може веднъж завинаги да реши проблема с хроничните бъбречни проблеми, повяваващи се при хората, които са в 50-те години на своя живот, казва професор Дрю.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати