Продукти за красиви зъби

Красиви Зъби
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Знаете ли, че много познати продукти са в състояние да повлияят положително върху състоянието на нашите зъби? Не? Тогава се запознайте с тези от тях, които помагат за предотвратяване гниенето на зъбите и ги правят по-силни и по-бели.

Полезните свойства на сусама са известни на хората от древни времена. Те съдържат значително количество калций, имат леко абразивно въздействие върху зъбите.

Сусам се съчетавава перфектно с ястия от зеленчуци. Достатъчна е една супена лъжица сусам в салатата и вашият порцион ще се изпълни с 87 мг калций.

Магданоз

Твърдите сортове сирена са също богати на калций, но и на фосфати, които правят по-устойчив зъбния емайл. Количеството на солта пречи за размножаването на микробите.

Грижейки се за състоянието на устната кухина, не трябва да забравяте и венците. Венците се нуждаят от достатъчно количество витамин С, който стимулира синтеза на колаген в тъканите. Дневната доза от витамин С ще откриете например в едно киви, което може да си хапнете като десерт.

Киви

Всеки знае за полезните свойства на различните билки и подправки. По-специално, магданозът и джодженът съдържат голямо количество вещества, които могат да освежава дъха по-добре от дъвките, които ни заливат от рекламите по телевизията.

Всичко, което трябва да направите, е да поръсите ястието с шепа ситно нарязан магданоз и джоджен.

Целината също може да замести дъвката за свеж дъх. Можете просто да сдъвкате стрък целина или да я ползвате в храната. По време на дъвченето целината масажира венците, почиства зъбите и слюнката.

Ако до днес не сте били приятели с хряна, вече трябва да погледнете на него с друго око. Биологично активните вещества, съдържащи се в хряна, направо убиват бактериите в устата. Използвайте хряна като добавка към салати.

Лукът е богат на природни фитонциди и затова е отлично антибактериални лекарства. Яжте някои салати с пресен лук.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати