ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Лечение на псориазис с уринотерапия

Лечение на псориазис с уринотерапия

Псориазис

Псориазис или Люспест лишей е хронична рецидивираща дерматоза, характерна с резки изменения по кожата, наречени псориатична плака. Такива плаки могат да се появят навсякъде по тялото - лакти, колене, гънки, скалп и ушната мида.

От десетилетия се знае че псориазисът, се влияе най-вече от психо-емоционалното състояние на организма. Съществуват много методи на лечение, нетрадиционни, народни и съвременни.

Лечение с урина при псориазис е препоръчително да се използва по следните начини;

- Под формата на проста напитка, като преди това трябва да се направи прочистване на черния дроб и червата;

- Под формата на компрес, с който се третират засегнатите участъци на кожата.

Препоръчва се също да промените начина си на хранене и начин на живот в процеса на лечение на псориазиса. Правилното хранене и диети ще подпомогнат организма и ще премахнат вредните вещества. Обезателно следете съня си, неговата полза е невероятно голяма.

При лечение на псориазис с урина и приема ѝ перорално е препоръчително да спазвате следните правила:

Урина

- Използвайте средната порция урина сутрин, пие се по 150-200 мл 2 пъти на ден преди хранене. Пийте не по-малко от 1 литър течности през деня, най-добрият вариант е размразена вода. Задължително спазвайте диета или поне се ограничете от сол и протеинови храни. Изключете напълно захарта, колбасите, консервите и подправките.

- При лечение на псориазис с компреси от урина е важно непрекъснато да овлажнявате и масажирате засегнатите участъци с урина и да правите компреси с урина. Смесете стара урина (изпарила се до ¼ от първоначалния си обем) с глина с гъстотата на заквасена сметана. Намокрете памучно или вълнено парче плат с вода, нанесете дебел слой около 2 см от сместа и отгоре отново парче плат. Затоплете компреса и го положете върху засегнатото място.

Псориазис

Тези два метода на лечение са много ефективни. Те дават своя ефект мигновено и още след първите приеми ще се почувствате по-добре. Желателно е през периода на лечение да избягвате стреса и стресовите ситуации, който е главният виновник за самата болест на кожата.

След проведеното лечение с урина е желателно да погладувате, за да отстраните солта и шлаката от организма.

Бъдете здрави!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати