Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Природни средства срещу дълбока венозна тромбоза

Природни средства срещу дълбока венозна тромбоза

Кръвните съсиреци са често срещан проблем в наши дни. Това е следствие от заседналия начин на живот и дългите часове, които прекарваме седнали, което може да повлияе на нормалното кръвообръщение в тялото.

Основните причини за образуването на кръвни съсиреци могат да са освен седенето на едно място в продължение на дълги часове и вътрешни наранявания или фамилна анамнеза за кръвни съсиреци. Обикновено кръвните съсиреци преминават сами, а в някои случаи може да се наложи лечение, но ако ситуацията се влоши, това може да доведе до дълбока венозна тромбоза.

Заболяването е изключително сериозно и се получава, когато се образуват кръвни съсиреци (тромби) в една или повече вени, разположени дълбоко в тялото ви. Обикновено това може да се дължи на увреждане на крака.

Тромбозата води до нарушаване на кръвообращението. Съсиреците обикновено се образуват в бедрата или глезените, но могат да се развият и в други области на тялото. Дълбоката венозна тромбоза може да се превърне в сериозно състояние, тъй като тези кръвни съсиреци във вените ви могат да се разпаднат, да преминат през кръвта и да засегнат белите дробове, блокирайки кръвния поток.

Обикновено дълбоката венозна тромбоза е характерна при хора на възраст над 40 години, но ако имате семейна анамнеза за състоянието, трябва да сте внимателни и да помислите за редовен преглед.

Дълбоката венозна тромбоза има няколко симптома, които човек не трябва да пренебрегва, тъй като те могат да се влошат с течение на времето. При заболяването са характерни силните болки в крака, червеникава или синкаво оцветена кожа, изпъкнали вени, уморени крака, чести спазми. В ранен стадий тромбозата може да бъде излекувана с някои природни лекове.

Например джинджифилът е ефективно лекарство за разграждане на фибрините, които причиняват тромбозата. Ароматният корен помага за нормалното кръвообръщение. Богатите на витамин Е храни като орехите, спанака, слънчогледово семе, зехтин, чушки и киви също помагат на правилното кръвообръщение. Витаминът, съдържащ се в тях, действа като антикоагулант за вените.

Не на последно място, канелата има естествен антикоагулант, наречен кумарин, който помага за понижаване на кръвното налягане, както и за лечение на кръвообращението и за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати