Обезмаслено мляко срещу високо кръвно

Обезмаслено мляко срещу високо кръвно

При хората, които консумират обезмаслено мялко по-често, отколкото обикновено, опасността от сърдечна дисфункция намалява с повече от 10 процента, твърдят учени от Университета в Харвард.

След проучване, обхванало 4374 души, родени през 30-те години на миналия вес, експертите установили, че хората, които в детството си са консумирали повече мляко и млечни продукти с високо съдържание на калции, са със значително по-нисък риск от инсулт или сърдечно-съдови заболявания.

Обезмаслените млечни продукти доставят на организма 9 хранителни вещества. В това число калий, калций, витамин А и D, белтъчини...

Консуамацията на млечни продукти оказва положително въздействие върху сърдечната дейност на човек и обмяната на хормона, наречен IGH-1. Когато неговите нива са по-високи, случаите на сърдечна недосттъчност намаляват, по-ниска смъртност и сърдечно-съдови заболявания.

Учените от Харвард напомнят, че за децата е от изключително значение храненето с млечни продукти. В дневното им меню трябва да присъстват поне 3 порции от тях. Препоръчителни са нискомаслените и обезмаслените млечни продукти.

Научете повече за Калций и Калий и защо той е наобходим за вашия организъм.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати