Ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Храни антисептици, които ще те пазят от инфекции през есента

Храни антисептици, които ще те пазят от инфекции през есента

2 от 5 Снимки

2. Копър


Копърът е естествен диуретик. Антибактериалните му качества го правят ефективен лек срещу цистит и инфекции на пикочния мехур. Неговите етерични масла имат успокояващ, противовъзпалителен ефект върху храносмилателния тракт, поради което растението отдавна се използва като лечение на стомашни разстройства и колики.

Промяната на сезоните, макар и естествен процес, води до различни заболявания, тъй като хората страдат от настинка, грип, треска, кожни инфекции и алергии. Причината за това е най-вече защото в този момент имунитетът на тялото ни е слаб, тъй като се опитва да се адаптира към променящия се климат.

За да бъдем защитени в края на лятото и началото на есента, хубаво е да започнем да трупаме сили с естествени съставки, които отдавна са изтъквани като ефективни лекарства за повишаване на имунитета, борба с инфекциите и антисептични по характер. Естествените антисептици могат да ви помогнат лесно да се справите с различни инфекции.

Истината е, че нашата кухня е склад за невероятни лечения на различни видове заболявания, без дори да сме наясно с това. Вижте в следващата галерия някои ежедневните храни с мощни антисептични свойства и сами се убедете в това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати