ezine.bg»Статии»Здраве»Най-честите грешки на здравословния живот

Най-честите грешки на здравословния живот

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Здравословен живот
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Изследователи от Шотландия твърдят, че понякога желанието да се води здравословен живот може да нанесе сериозна вреда на организма. Човек обаче не забелязва, че сам подрива здравето си.

Учените са открили куп грешки, които хората правят, когато се стремят да живеят здравословно. На първо място сред тях е употребата на салата. Никой не казва, че не трябва да се яде салата.

Напротив, тя е много полезна. Но когато си поръчвате салата, първо помислете малко над менюто, за да видите дали тя не съдържа крутони, панирано пилешко месо и майонеза. Тези съставки съдържат много мазнини и трябва да ги избягвате.

По същия начин отказвайте да се храните със салати, които съдържат мазно сирене, бекон, сметана и мазни сосове.

На второ място учените поставят спортуването под музикален съпровод.

Зъболекар

На пръв поглед не е лошо да се съчетае полезното с приятното, а и с музика спортът не е толкова монотонен, особено що се касае до велоергометъра или бягащата пътечка. За да е наред всичко обаче, музиката трябва да е 60 децибела.

Ако в ушите ви гърмят над 85 децибела от плеъра, това ще доведе до постепенна загуба на слуха ви, която изобщо няма да усетите. Най-добре е да слушате музика не със слушалки, а от колони.

Използването на конец за зъби е на трето място в списъка на учените. Не става въпрос за някаква вреда от него, напротив, според изследователите повечето хора изобщо не го ползват. Това води до заболявания на зъбите и венците.

На последно място учените са наредили тоталното игнориране на сигналите на организма. Често се случва, че тялото ни се опитва да ни сигнализира за някакъв проблем, но ние го игнорираме, защото сме заети.

Затова отлагаме посещението при доктора. Но ако чувствате болка, чиято интензивност не намалява в продължение на няколко дни, веднага отидете на лекар. Това е знак за някаква инфекция в организма, която може да се окаже сериозна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати