Спете с чорапи през зимата – ето защо

Спете с чорапи през зимата – ето защо

Спането с чорапи и през зимата е едно от най-полезните неща, които може да направите за себе си през студените месеци. Топлите чорапки не само ви топлят, но и ви помагат да заспите по-бързо.

Когато зимата чука на вратата, започва трескава подготовка на топли одеала, пуловери и чорапи, които да ни топлят. По правило повечето хора спят с удобни чорапи през зимата, за да поддържат краката си топли и през нощта. Това се оказва повече от полезен навик. Специалистите са категорични – чорапите трябва да се носят задължително всяка вечер.

Последните научни изследвания по въпроса с носенето на чорапите през зимата показва, че когато ги обувате преди лягане, кръвоносните съдове имат по-голям обхват. Те се разширяват и топлината постепенно тръгва по тялото. Мозъкът се успокоява, тъй като му се казва, че е време за почивка. Човек заспива 15 минути по-рано, а това подобрява както сънят, така и сексуалният живот през зимата.

Китайската медицина също препоръчва да се носят чорапи в леглото, именно заради подобреното кръвообращение. Според учението студените крайници източват жизнената енергия Ци от тялото и пречат на потока на виталната енергия и на захранването на тялото с кръв. Чорапите обаче помагат на Ци и кръвта да циркулират.

Това обаче изобщо не е единствената полза от топлите чорапки. Те се справят с горещите вълни, напукани пети, дори засилват оргазмите. Учените от университета в Гронинген са изследвали ефекта от носенето на чорапите през нощта и връзките му със секса. Оказва се, че около 80% от двойките, които носят чорапи по време на полов акт през зимата, изпитват оргазъм. Това доказва положителният аспект, който оказват чорапите на сексуалния живот.

Спете с чорапи през зимата – ето защо

С носенето на чорапи, както и с всяко друго хубаво нещо, не трябва да се прекалява. След като се върнете от работа у дома, е нужно да дадете на краката си няколко часа почивка. Винаги обувайте чисти чорапи за сън. Не спазвате ли правилата, прекомерното носене на чорапи ще увеличи шансовете за поява на гъбички по краката. Най-добре е да оставяте краката да дишат за 3-4 часа, като се разхождате боси. След това обуйте топлите чорапи и им позволете да подобрят съня и сексуалния ви живот.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари