Бабини рецепти за всеки ден срещу най-честите болежки

1 от 6 Снимки

1. Оризова вода срещу диария


Диарията е изключително неприятно заболяване, което е в резултат на хиперактивност на червата. За да се справите с него, сварете кафяв или бял ориз в два пъти по-голямо количество вода, отколкото обикновено. Извадете го и сгответе с него нещо вкусно, но не изхвърляйте водата. След като се охлади, я изпийте. Тази вода съдържа електролити, които спомагат за облекчаване на диарията.

Само допреди няколко десетилетия хората разчитаха изключително много на естествените природни средства, за да се справят с различните болежки, които ги притесняваха. Днес това не е така. Без да отричаме напредъка на медицината, сякаш всички станаха прекалено зависими от продуктите, родени във фармацевтичните лаборатории.

Все по-често лекарите изписват дори и антибиотици за състояния, с които лесно можем да се справим с лечебните дарове на природата. Възрастните хора все още помнят илачите, с които са ги лекували техните родители. Хубаво е да поговорите с тях, преди да посегнете към хапчетата. Това важи, особено ако става въпрос за леко заболяване като настинка, запек или главоболие.

Природата предлага най-добрите лекарства за повечето заболявания, а всичко, което трябва да направите, е да се вгледате внимателно и да си припомните колко полезни могат да бъдат някои от продуктите, които срещате постоянно в ежедневието си. Вижте в следващата галерия най-добрите бабини рецепти срещу често срещаните заболявания.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати