За красота и здраве: Невероятни приложения на маслото от мента

1 от 5 Снимки

1. Лекарство срещу настинка


Ментовото масло има комплексно приложение при борбата с настинката – от компреси до сиропи. Изключително полезна е употребата му, когато капнете няколко капки масло в купа с гореща вода и вдишате парата. Ментолът ще ви помогне да отпушите носа си и да облекчите раздразненото гърло.
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Една от най-популярните съставки в козметиката, хранителната промишленост и народната медицина на много народи е ментата. Билката е една от всепризнатите суперхрани.

Маслото от мента, известно като ментол, има многобройни ползи не само за здравето, но и за перфектния ни външен вид. Може да се ползва по много начини – от средство срещу разбунтувал се стомах, през лекарство срещу настинка, до средство за облекчаване на кожно раздразнение.

Ментата е популярна и поради охлаждащото си и успокояващото въздействие. Това е причината, поради която тя се използва широко в пастите за зъби, дъвки, балсами и сапуни за къпане.

Маслото от мента има и антисептичните и антибактериални свойства, които го правят добър избор за облекчаване на храносмилането, синдром на раздразнените черва и успокояване на разстроен стомах.

Неговите адаптогенни свойства помагат за постигане на вътрешен баланс на веществата в тялото. Не на последно място, маслото укрепва нервната система и помага срещу главоболието.

Вижте в следващата галерия горе най-популярните приложения на този дар от природата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати