Чревни червеи? Точно колко са опасни и как да се справим с тях?

Чревни червеи

Чревните червеи са често срещан проблем при отглеждането на деца, особено в развиващите се страни. Има много причини за тази паразитна инфекция, която възниква главно поради нехигиенични условия.

Един от най-често срещаните начини за заразяване с инфекцията е консумирането на недопечено месо. На много места /долнопробни заведения/, месните ястия невинаги се приготвят с най-голямо внимание. По този начин инфекциозните червеи, живеещи в месото, оцеляват при термичната обработка и се прехвърлят в човешкото тяло.

Там те се прилепват към чревните стени, действайки като паразит, където привличат храната от тялото на гостоприемника, за да се хранят. Това може да причини сериозна вреда на гостоприемника.

Децата обикновено се заразяват с вътрешни паразити след игра навън, особено докато си играят в зелените пространства или пясъчниците. Това е златната среда на живот на чревните червеи, като те се озовават там обикновено донесени от кучета и други животни.

За щастие има лекарства, които да помогнат да се премахнат вътрешните паразити. Най-хубаво обаче би било да се вземат превантивни мерки.

Глисти

На първо място, трябва да се поддържа добра хигиена, месото да се пече много добре, както и редовно да измивате обувките си, с които се разхождате навън.

Някои от често срещаните симптоми на заразяване с червени червеи включват болка в корема или необичаен сърбеж, внезапна загуба на тегло, кръв в изпражненията, обриви на тялото. Ако не се вземат мерки навреме срещу инфекцията, може да се стигне до сериозни последици като рязко отслабване на имунната система, увреждане на червата и дори смърт.

Има някои средства, с които можете да подпомогнете лечението си, като засилите организма и му дадете средства да се справи с опасните паразити. Например кокосовата вода работи чудесно при изчистването на токсините от храносмилателната система. Тя съдържа каприлова киселина, която има антипаразитни и антибактериални свойства.

Тения

Също така ананасът е особено полезен за стомаха. Вкусният плод подпомага естественото храносмилане и заздравява констипацията. Той съдържа храносмилателен ензим, наречен бромелаин, за който е известно, че помага при разграждането на протеини и при борба с чревните червеи.

Също толкова полезно средство срещу паразитите е нарът. Плодът съдържа алкалоид, наречен пуницин, който има антихелминови свойства, помагащи да се отървем от чревните червеи.

Рейтинг

2.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари