Пазете децата от отровни цветя

Пазете децата от отровни цветя
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

През пролетта хлапетата, които едва са проходили, слагат всичко в уста. По този начин те изследват околния свят, без да ги е грижа, че някое от нещата, които слагат в устата си, може да се окаже отровно.

Това с особена сила важи за някои красиви цветя, които цъфват през пролетта и са актуални и през летния сезон. Дори когато са във вази вкъщи, трябва да внимавате да не ги докопа мъничето.

Едни от най-опасни са цветовете на доматите и на картофите. Ако имате градина или детето ходи на гости при баба и дядо на село, не го пускайте само сред цъфналите лехи да пипа растенията.

Стайното растение сенполия, известно като стайна теменужка, също има отровни цветове. Дори не давайте на детето да си лапа пръстчетата, ако преди това го е пипало, за да разбере какви са цветовете на странното нещо с мъхестите листенца.

Момината сълза също има доста отровни цветове, така че внимавайте къде държите букетите, които са ви подарили за някой пролетен празник. Цветовете на лилията са отровни дори за вдишване.

Пазете децата от отровни цветя

Ако имате прекалено много лилии в стаята, не спете в нея, преди да сте ги изнесли в друго помещение и добре да сте проветрили. Цветовете на нарциса също са опасни за хлапетата, които опитват на вкус всичко.

Цветът на олеандъра, който примамва с розовия си оттенък, е един от силно отровните. Жълтурчетата също не са невинни, а едно от може би най-опасните на планетата растение е беладонната, известна също и като татул.

Със силата на убийствения татул действа и рицинът, който има много красиви листа и цветове. Той е признат за една от най-силните отрови на планетата, като всичките му части са отровни.

Огромните му стъбла, които стават високи по два метра и отгоре, привличат погледа както на възрастните, така и на децата. А големите му разперени тъмночервени листа изглеждат като истински плажни чадъри, които сякаш подканват да ги откъснеш.

Допирът с това растение гарантира посещение на болнично заведение и до скъпо и много сериозно лечение. Не оставяйте децата си без надзор, докато играят навън сами, дори да са попораснали. А ако са едва проходили, трябва да си отваряте очите на четири.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати