Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Всичко за техниката Боуен

Всичко за техниката Боуен

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Техниката Боуен е един от най-разпространените методи за естествено лечение. Тя може да бъде оценена пълноценно само от тези, които са я изпитали.

Боуен терапията работи чрез нервната система на структурно и мускулно ниво, както и чрез лимфната система и системата на кръвообращението. В същността си тя представлява уникална форма на нервномускулно възстановяване.

Лечението Боуен включва леки движения, които се прилагат на точно определени точки върху тялото. Между всяко движение се правят паузи и кратки почивки.

Уникална по рода си, терапията Боуен осъществява изключително силният и релаксиращ ефект върху цялото тяло. Ефектите, които тези леки движения носят на тялото, са изумителни. Те помагат на позата и структурните проблеми като болки в гърба, замръзнало рамо и други, както и върху подобряването на състоянието им.

Леките докосвания при терапия Боуен са доказателството, че за да се постигнат значими промени, не е нужно да се използват силови манипулации. Истината е, че колкото по-нежно е докосването, толкова по-дълбок е ефектът. Интензитетът му варира в зависимост от индивидуалната чувствителност на всеки клиент.

Терапевтите, които практикуват метода, провокират отговора на тялото. Те не му натрапват нищо. С леки движения на пръстите над мускули, връзки, сухожилия, фасция и стави, а понякога и директно над нерви, те предизвикват неговия лечебен отговор.

Боуен терапията е един изцяло холистичен подход към здравето. Тя не само лекува, но и насърчава изявяването на естествения потенциал за здравето във всеки аспект от живота.

Освен лечебна терапията е и много релаксираща. Повечето от процедурите се правят на легло, а останалите – на стол или докато човек е прав. На практика лечението може да се провежда във всяка поза на тялото. Важното е на човека да му е удобно.

По време на терапията между отделните движения се правят паузи. Това дава време на тялото да реагира и да интегрира въздействието. В това време терапевтът напуска стаята, за да може човекът да се отпусне напълно. Всяка пауза варира по продължителност при всеки човек и от състоянието. С времето терапевтите развиват високо чувствително слушащо докосване и долавят всяко напрежение в тъканите на тялото. Това им дава възможност да променят докосването, интензитета и позицията в зависимост от нуждите на клиента.

Терапията Боуен е подходяща за всички възрасти, без значение има или няма някакво заболяване. Резултатите при бременни, атлети и хора със специфични нужди, са впечатляващи. Това важи с пълна сила и за бебетата и животните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати