Внимание! Нещата от ежедневието ни, които са по-смъртоносни от пушенето

1 от 5 Снимки

Самотата


Разрастването на социалните медии и намаляването на личния контакт доведе до неподозиран проблем, наред с всичките им ползи. Самотата от моментно състояние се превърна в болест на някои общества и накара психолозите да заговорят за епидемия.
Световно известният професор по психология Джулиан Холт-Лунстад дори изчисли в изследванията си, че самотата намалява живота на хората с еквивалент на 15 цигари на ден.

Тютюнопушенето е може би най-вредният, безполезен и скъп навик, с който можете да се захванете. Макар че според статистиката борят на пушачите намалява в световен мащаб, истината е, че към цигарите са пристрастени десетки милиони хора по света.

Все пак, за да сме точни, докато през 1970 година около 40% от европейците са пушели, днес данните показват, че 15% от хората на Стария континент робуват на вредния навик.

Наред с това смъртността сред хората, решили да пушат, е с 25% по-висока отпреди четири десетилетия. С оглед на казаното досега няма тепърва да ви убеждаваме колко вредни са цигарите. Без дори да подозираме, в ежедневието си правим някои наглед безобидни неща, които са много по-вредни от тютюнопушенето.

Заседналият начин на живот създава редица рискови фактори, които според статистиката отнемат много повече животи от папиросите.

Без да твърдим, че дори и да не сте пристрастени към цигарите, със сигурност правите нещо много по-вредно, вижте в следващата галерия нещата от ежедневието ни, които са по-смъртоносни от пушенето.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати