Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Внимание! Нещата от ежедневието ни, които са по-смъртоносни от пушенето

Внимание! Нещата от ежедневието ни, които са по-смъртоносни от пушенето

5 от 5 Снимки

Нездравословно хранене


Вече съществуват десетки доказателства, че захарите и преработените храни с високо съдържание на наситени мазнини излагат хората на смъртоносни заболявания в сходна и дори по-голяма пропорция от цигарите. През 2016 г. изследователите, изучаващи рисковете от смъртността от лошото хранене, заключиха, че смъртността от него надхвърля тази, причинена от алкохола, наркотиците и тютюна.

Тютюнопушенето е може би най-вредният, безполезен и скъп навик, с който можете да се захванете. Макар че според статистиката борят на пушачите намалява в световен мащаб, истината е, че към цигарите са пристрастени десетки милиони хора по света.

Все пак, за да сме точни, докато през 1970 година около 40% от европейците са пушели, днес данните показват, че 15% от хората на Стария континент робуват на вредния навик.

Наред с това смъртността сред хората, решили да пушат, е с 25% по-висока отпреди четири десетилетия. С оглед на казаното досега няма тепърва да ви убеждаваме колко вредни са цигарите. Без дори да подозираме, в ежедневието си правим някои наглед безобидни неща, които са много по-вредни от тютюнопушенето.

Заседналият начин на живот създава редица рискови фактори, които според статистиката отнемат много повече животи от папиросите.

Без да твърдим, че дори и да не сте пристрастени към цигарите, със сигурност правите нещо много по-вредно, вижте в следващата галерия нещата от ежедневието ни, които са по-смъртоносни от пушенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати