Това са бабините илачи, които лекуват всичко

1 от 6 Снимки

1. Маточина


Чаят от тази билка се препоръчва при тревога и нервни състояния. Освен това стимулира имунната система. Чудесен антиоксидант, тя се пие от всички жени – за здраве на половите органи.

Домашните рецепти, оставени ни от нашите баби, образуват една специфична област в българската култура, наречена народна медицина. Рецептите са много, а болежките, които се лекуват с тях, са разнородни.

Няма как поне веднъж като дете да не сте изпитали на собствен гръб разтривка с ракия, компреси с мед, които нашите баби и майки ни прилагаха, докато сме болни. Ако сте имали нещастието, може и да са ви повивали с дреха, напоена с оцет, за да свалите високата температура.

Тези домашни методи за лечение далеч не са от най-приятните, но в повечето случаи чаша чай от целебна билка може да ги предотврати и вашата баба знае това. Затова преди да ви намаже с ракия, мед или оцет, тя 100 % е приготвила някоя отвара, която да ви сгрее.

За да се възползвате от бабините рецепти, трябва да знаете кое какво лекува. Ето кои са добре познатите ни рецепти, оставени ни от нашите прародители. Вижте в галерията ни как с шепа билки може да сте винаги здрави и да доживеете до дълбока старост.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати