Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Това са бабините илачи, които лекуват всичко

Това са бабините илачи, които лекуват всичко

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
6 от 6 Снимки

6. Джинджифил


И макар че по нашите ширини бабините рецепти не включват грам джинджифил, по света коренът от векове се използва, защото гони позивите за повръщане и гаденето. Освен това е прекрасен помощник, ако ви се вие свят. За целта сдъвчете парченце от нея или си направете чай.

Домашните рецепти, оставени ни от нашите баби, образуват една специфична област в българската култура, наречена народна медицина. Рецептите са много, а болежките, които се лекуват с тях, са разнородни.

Няма как поне веднъж като дете да не сте изпитали на собствен гръб разтривка с ракия, компреси с мед, които нашите баби и майки ни прилагаха, докато сме болни. Ако сте имали нещастието, може и да са ви повивали с дреха, напоена с оцет, за да свалите високата температура.

Тези домашни методи за лечение далеч не са от най-приятните, но в повечето случаи чаша чай от целебна билка може да ги предотврати и вашата баба знае това. Затова преди да ви намаже с ракия, мед или оцет, тя 100 % е приготвила някоя отвара, която да ви сгрее.

За да се възползвате от бабините рецепти, трябва да знаете кое какво лекува. Ето кои са добре познатите ни рецепти, оставени ни от нашите прародители. Вижте в галерията ни как с шепа билки може да сте винаги здрави и да доживеете до дълбока старост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати