Ръцете казват всичко за вас! Вижте как да се лекувате чрез тях

Ръце

Ръцете ви най-точно разкриват характера ви. Макар мозъкът да нарежда, те са тези, които изпълняват. Ръката е тази, която превръща всяка мисъл в реалност.

На ръцете са им трябвали милиони години, за да придобият вида, който имат днес. Великолепно творение, съставено от 27 кости, 28 стави и 33 къси и дълги мускули е основата на съвършената координация. Освен това ръцете ни разкриват много за нашия характер.

Интересен факт е, че през живота си човек свива ръка в юмрук средно 25 милиона пъти. Тайнствените линии по ръцете издават колко дълъг ще е животът на човек, какво ще постигне, беден ли ще е или богат. Освен това те говорят много и за душата на всеки Хомо сапиенс.

Линии на ръцете

Хиромантията е науката за гадаене по линиите на ръката. Тя е била известна и използвана още в Древна Гърция. В нея ръцете се приемат като фин инструмент, на който пише всичко за човека.

Хиромантия

На всеки сантиметър от връхчетата на пръстите са струпани 3500 нервни окончания. Това ги прави крайно чувствителни. С тях може да усетим всичко. Установено е, че пръстите на малките деца са шест пъти по чувствителни от тези на възрастните. Благодарение на тази чувствителност дори слепец може да разпознава предметите. Ръцете и най-вече пръстите си взаимодействат директно с мозъка.

Мозъкът играе основна роля за двигателната способност на ръцете. За да се задвижат и използват палецът и показалецът, главнокомандващият трябва да им изпрати десет пъти повече импулси, отколкото на крака например.

Ръцете ни са изключително важни и заслужават оптимални грижи. Те са изключително податливи на външни влияния, не само защото са постоянно открити, но и защото имат изключително малко подкожна мазнина. Малко известно е, че най-големият им враг е водата. Външната влага намалява вътрешната.

Сапун

За да са красиви и здрави, ръцете трябва да се мият с мек сапун с високо съдържание на мазнини. Винаги трябва да се изплакват перфектно, за предпочитане със студена вода. Тя свива порите и подсилва съединителната тъкан.

Грижа за ръцете

След измиване ръцете се избърсват грижливо. Задължително се хидратират с крем, който да им осигури нужното количество мазнини. Продуктът трябва да е с масла, витамини, минерални вещества и влага, които правят кожата на ръцете нежна, еластична и устойчива на външно въздействие. За ежедневни грижи специалистите препоръчват глицерин. Причината е, че за разлика от тялото ръцете не разполагат с време да създадат собствен защитен слой от мазнини.

Когато нанасяте крем на ръцете си, винаги ги масажирайте, за да засилите кръвоснабдяването. Ако масажирате всеки пръст поотделно, това е вид акупунктура, която активизира вътрешните органи, тъй като всеки пръст е свързан с някой от тях.

Мозък

- Палецът стимулира лимфите, сърцето и пикочния мехур;

- Показалецът отговаря за стомашночревния тракт;

- Средният пръст влияе директно върху кръвоносните съдове;

- Безименният – на нервната система;

- Кутрето - стимулира половите органи.

Винаги започвайте масажа с върха на пръстите с кръгови движения.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти