Ето как да излекуваш враснал нокът в домашни условия

1 от 8 Снимки

Памучно топче/тампон


За да отделят нокътя от кожата, лекарите обикновено поставят малка памучна топка между тях. Това е възможно и у дома, но много внимателно. Опитайте се да премахнете врасналия нокът от кожата с помощта на памучен тампон или топче. Преди това, разбира се, се уверете, че памукът е чист и след това го накиснете в антисептично средство. Редовно сменяйте компреса – добрата хигиена е ключът към оздравяването.

Бактериална или гъбична атака могат да станат причина нокътят ви да се напука, да стане по-дебел или да пожълтее. Това носи изключителен дискомфорт. Кулминацията на всичко е врасналият нокът. За щастие има надеждни средства да се справите с него в домашни условия.

Явлението враснал нокът се появява, когато ноктите се изрязват неправилно, при носене на тесни и остри обувки или при хипер растеж на периферната тъкан. Състоянието е истинско мъчение и ако не се излекува навреме, може да доведе до сериозни последици.

Най-често се касае за палеца на крака. В редки случаи врастват и ноктите на останалите пръсти, а понякога и на ръцете. В обичайния случай врастването е само от едната страна на нокътя. Всичко започва с болка, подуване, усещане за затопляне на мястото и туптене. Не вземете ли мерки, само след 2-3 дни раната започва да секретира, появява се и гной. Нокътят става изключително чувствителен.

Състоянието може да се влоши, ако решите да изпробвате най-различни груби медикаменти. Не трябва да експериментирате с чувствителните части на тялото си, без да сте убедени в ефективността на вашия метод.

Докато операцията не остане единственият вариант обаче, врасналият нокът може да се излекува и у дома. Когато и те не помогнат, то е време за лекар. Бъдете внимателни и заложете на някои от надеждните начини за безопасно лечение, които можете да видите в горната ни галерия.

ви не се излекува напълно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати