Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Ето как да излекуваш враснал нокът в домашни условия

Ето как да излекуваш враснал нокът в домашни условия

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 8 Снимки

Магнезиев сулфат


Той успокоява болката и отоците и прави кожата наистина мека. Често се използва в салоните за педикюр. За лечение на враснал нокът добавете малко английска сол в топла вода и киснете краката в продължение на 10 минути. Това омекотява кожата около проблемния нокът и улеснява по-нататъшното лечение. Повтаряйте процедурата всеки ден и скоро ще забележите огромна разлика. Дори да не страдате от някакъв проблем, редовното използване на магнезиев сулфат помага да поддържате здравето на краката и да убиете всички бактерии.

Бактериална или гъбична атака могат да станат причина нокътят ви да се напука, да стане по-дебел или да пожълтее. Това носи изключителен дискомфорт. Кулминацията на всичко е врасналият нокът. За щастие има надеждни средства да се справите с него в домашни условия.

Явлението враснал нокът се появява, когато ноктите се изрязват неправилно, при носене на тесни и остри обувки или при хипер растеж на периферната тъкан. Състоянието е истинско мъчение и ако не се излекува навреме, може да доведе до сериозни последици.

Най-често се касае за палеца на крака. В редки случаи врастват и ноктите на останалите пръсти, а понякога и на ръцете. В обичайния случай врастването е само от едната страна на нокътя. Всичко започва с болка, подуване, усещане за затопляне на мястото и туптене. Не вземете ли мерки, само след 2-3 дни раната започва да секретира, появява се и гной. Нокътят става изключително чувствителен.

Състоянието може да се влоши, ако решите да изпробвате най-различни груби медикаменти. Не трябва да експериментирате с чувствителните части на тялото си, без да сте убедени в ефективността на вашия метод.

Докато операцията не остане единственият вариант обаче, врасналият нокът може да се излекува и у дома. Когато и те не помогнат, то е време за лекар. Бъдете внимателни и заложете на някои от надеждните начини за безопасно лечение, които можете да видите в горната ни галерия.

ви не се излекува напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати