Ако обичаш да пътуваш и ти пука за здравето ти, прочети това

Пътуване

Хората, които обичат да пътуват, обикновено задоволяват страстта си доста често. Те най-добре знаят, че непрестанното движение от едно място на друго пречи на това да се създаде рутина и строги навици. А това често означава нездравословен живот.

За много хора събуждането в различен град всяка сутрин е нещо обичайно. Подобен график включва малко сън и почивка, както и тотална липса на време за тренировка. Ако пътувате два-три пъти годишно това не е проблем, но ако целият ви живот преминава основно на летището – поддържането на добро здраве е трудна задача. Но не и невъзможна.

Дори да имате безгранични възможности, вие не разполагат с цялото време на света, особено когато става въпрос за грижи за здравето. Ако не може да си позволите човек, който да прави това вместо вас, то е добре да се организирате.

Първата стъпка, противно на очакванията, не е планиране на тренировъчен режим според свободното време. Нужно е да оптимизирате нагласите. Започва се с тренировки според свободните часове. След това упражненията се избират спрямо личните предпочитания и способности.

Здраве

Има много начини да спазвате тренировъчния си режим дори когато сте далеч от дома си. Вариантите са много – бягащи пътеки, въжета за скачане, бърз сутрешен джогинг или плувен басейн.

Мислената нагласа е много важна. Ежедневната активност не трябва да коства всичките ви сили. Добрата тренировка преди полет или настройката към съответната часова зона обаче определено имат положително влияние на тялото.

Храненето също е важно. По време на пътуване избягвайте некачествената летищна храна. Ако ви е нужен хотел, то заложете на този, който предлага сауна и масаж. Колкото и малко време да имате, отделете 20 минути сутрин за медитация или повървете пеша до мястото на срещата си.

Медитация

Една сравнително нова идея си проправя път в последно време сред летищата. Това е Flyfit – летищни уелнес студия. Това са зони, предназначени за пътници, които са активни в залата. Първата такава зона ще се появи на летище Хийтроу до края на годината. Планът е през следващата да има и на някои аерогари в Съединените щати.

Всеки спортен сектор ще разполага с душове, фреш бар, тренировъчно пространство, велосипеди за упражнения, килимчета за медитация и класове по йога. Цената за едно посещение е висока - средно 45 паунда. Въпреки това вече има интерес към идеята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати