Лесно китайско упражнение лекува куп здравословни проблеми

Лесно китайско упражнение лекува куп здравословни проблеми
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Активното движение стои в основата на по-дългия и здрав живот. Един определен метод на ходене обаче е изключително препоръчителен, ако искате по-бързо да се избавите от наднорменото тегло, бъбречните проблеми и отслабеното зрение.

Става дума за ходенето на колене – метод, чрез който са лекували заболявания още в Древен Китай. Ефектът на упражнението се дължи на факта, че върху коляното има определени точки, отговарящи за правилното функциониране на органите ни. Когато тези местенца биват масажирани при ходене на колене, се подобрява работата на цялото тяло.

Когато извършвате древната китайска практика, подпомагаща работата на бъбреците, черния дроб и очите, трябва да имате предвид някои правила. На първо място е желателно упражнението да се извършва редовно и поне 2-3 пъти в седмицата.

Най-подходящ период за него е сутрин, като е добре да ходите върху одеяло, килимче за йога или друга постелка. Когато започнете да изпълнявате практиката за пръв път, ходете по 1-2 минути. След това е добре да увеличите продължителността, но гледайте да не превишавате 5 минути.

Ако искате ефектът да е още по-голям, дръжте с ръце глезените си, докато се движите. Но и да не успеете да го направите, не е фатално. Изпълнявайте упражнението регулярно и ще забележите колко по-енергични и отпочинали се чувствате.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати