Сутрешен или вечерен душ да изберете? Отговорът е тук

1 от 4 Снимки
Душ

Освежаващият душ е първото, с което много хора започват деня си. И това е напълно разбираемо - престоят под вода тонизира и ни помага по-бързо да се събудим. След него се чувстваме много по-концентрирани, енергични и продуктивни.

От друга страна, топлият душ вечер е чудесен начин да се освободим от насъбралото се напрежение, да облекчим някои болки в гърба и раменете и да се настроим за пълноценна дрямка.

Именно предимствата на двата вида душ пораждат един малък спор. Кога всъщност е по-добре да се къпем – в сутрешните часове или вечерно време преди сън?

Къпането винаги е приятно и полезно занимание, но когато го правим в края на деня е по-полезно за кожата ни, тъй като при контакта с водата се отстраняват потта, нечистотиите и вредните прашинки, полепнали по кожата и косата ни през деня, смятат американски специалист в областта на дерматологията.

Според него вечерният душ е чудесен завършек на деня и ценен метод за поддържане на кожата в чист и красив вид. Затова къпането вечер е за предпочитане пред сутрешния душ.

Разбира се, ако сте свикнали да се къпете сутрин, не е задължително да се отказвате от ритуалите си, защото сутрешната баня също си има предимства. Но ако се интересувате кое от двете къпания е по-важно за кожата ви, бъдете сигурни, че това е вечерният душ, категоричен е специалистът.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати