Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Домашен Лекар: Когато кръвното е ниско

Домашен Лекар: Когато кръвното е ниско

Кокосова вода

Ниското кръвно налягане или хипотонията може да причини неадекватен кръвен поток към сърцето, мозъка и други жизненоважни органи. Внезапно спадане на кръвното налягане често се случва, когато някой изведнъж се издига от легнало или седнало положение. Това се нарича постурална хипотония и може да причини замайване.

Другите характерни симптоми са постоянната умора, прималяване, виене на свят, гадене, замъглено зрение и дори загуба на съзнание. При подобни неприятни усещания най-добре е да се консултираме с личния си лекар, за да установи дали имаме ниско кръвно. След като това, стане ще ви бъде предписано лечение. Има обаче и някои домашни лекове, с които можем да облекчим състоянието си.

На първо място, експертите съветват да ядем през деня по-често, но на по-малки порции. Консумирането на по-малко храна няколко пъти през деня помага за предотвратяване на внезапното спадане на кръвното налягане, което може да се появи след хранене.

Солената вода също може да ви помогне за лечение на ниско кръвното, защото натрият повишава кръвното налягане. Не прекалявайте с това лекарство, тъй като излишната сол може да се окаже нездравословна. Просто разтворете половин чаена лъжичка сол в чаша вода и я изпийте. Можете да пиете и спортни напитки.

Чаша силно кафе, горещ шоколад или кола също може временно да помогне да увеличите кръвното си налягане. Ако често страдате от ниско кръвно налягане, пийте чаша кафе всяка сутрин.

Пийте повече течности. Препоръчително е да приемате поне по 2 до 3 литра вода всеки ден. Освен това, препоръчителни са напитки като кокосовата вода или портокалов фреш. Те ще ви дадат електролитите, необходими за поддържане на течностите в тялото ви. Дехидратацията е често срещана причина за ниско кръвно налягане. Сокът от нар е богат на антиоксиданти, наречени полифеноли, и може да ви помогне да намалите артериалното си налягане.

Идеално средстова за справяне с ниското кръвно е бадемовото мляко. Накиснете 5 до 6 бадеми за една нощ. Обелете ги на сутринта. Пасирайте ги и ги сварете в 200 мл вода. Пийте напиткара всеки ден, за да предотвратите падането на кръвното налягане. В бадемовото мляко няма холестерол или наситени мазнини. Всъщност то е богато на здравословни мазнини като омега-3 мастни киселини.

Суровият сок от цвекло е полезен при справянето с високо и ниско кръвно налягане. За хипотония пийте чаша сок от цвекло два пъти дневно в продължение на около една седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати