Този лесен домашен лек ще помогне на възпалените и кървящи венци

Венци

Възпалените, кървящи и оголени венци са сред честите проблеми на мъжете и жените в напреднала възраст. Неприятното състояние често протича с лош дъх, болка, зачервяване. Причините са проблемните венци могат да са различни, но често виновник за тях е лошата устна хигиена и неправилното хранене.

Има различни начини, чрез които можете да повлияете на този дентален проблем. Например консумацията на ябълки, портокали и други цитруси би ви помогнала много.

Но понякога това не е достатъчно. Тогава на помощ идва един лесен метод за домашно лечение на възпалени, оголени и кървящи венци. Става дима за жабуренето с качествен студено пресован зехтин. Процедурата се прави сутрин и вечер.

Първо трябва да си измиете добре зъбите с подходяща паста. После в продължение на 15-20 минути жабурете зъбите с малко зехтин. Когато приключите, не бива да консумирате нищо в продължение на поне час.

Жабурене със зехтин

Тази процедура облекчава възпалението и заздравява венците. Подобрява състоянието на устната кухина. Помага при лош дъх, главоболие, безсъние.

Добре е обаче преди да започнете да я прилагате, да посетите стоматолог, който да отстрани натрупалия се зъбен камък. Така жабуренето със зехтин ще ви е още по-ефикасно.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати