Електрическа четка за зъби - мода или необходимост?

Четка за зъби

Електрическата четка за зъби е един от най-нашумелите уреди при поддържането на хигиена през последните години. Широка гама от продукта можете да откриете в магазините за техника, козметични магазини и много други търговски обекти. Какви обаче са ползите от електрическата четка за зъби и доколко това актуално устройство ви е необходимо?

Електрическата четка за зъби почиства устната кухина чрез вибрации. Благодарение на дизайна си тя лесно достига до труднодостъпни места и отстранява ефективно наслоени петна от кафе, чай, храна и плака.

Иновативните модели притежават най-различни екстри и благодарение на технологията си правят почистването на зъбите бързо, лесно и по-забавно. Така че ако започнете да ползвате качествена електрическа четка, още след няколко дни ще забележите, че зъбите ви са станали по-бели и дъхът ви е по-свеж.

От друга страна, електрическата четка невинаги е решение. Съществуват някои случаи, при които е по-добре да се избягва употребата на този уред.

Така например електрическата четка за зъби може да се окаже лош избор при тънък емайл, кървящи и чувствителни венци, деформация на зъбните шийки и други дентални проблеми, при които бързите обороти на уреда по-скоро била причинили раздразнение и болка.

Електрическа четка за зъби
Снимка: fastly.net

В такива случаи е по-добре да изберете обикновена четка с малка глава и меки косми, с която сами да почиствате зъбите си. Ако го правите по 2 пъти на ден в продължение на 3 минути, положителният ефект няма да закъснее.

Електрическата четка за зъби има и в пъти по-висока цена, което я превръща в сериозна инвестиция. Ето затова е добре да обмислите нейното закупуване внимателно.

А най-добре е преди това да се консултирате със стоматолога си, който да определи дали тя ще е полезна във вашия случаи и струва ли си покупката. Твърде вероятно е да ви бъде препоръчано да комбинирате двата вида четки за оптимален резултат.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари