Това домашно средство помага много при кашлица

Това домашно средство помага много при кашлица
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

В сезона на грипа и настинките досадната кашлица и носните секрети трудно могат да бъдат избегнати. В опита си да се справят с тях някои хора търсят скъпи медикаменти, а други предпочитат да се обърнат към народната медицина и някои домашни хитринки.

Едно от тях е именно вземането на горещ душ, което се оказва особено ефективно за успокояване на неразположението, предизвикано от грипните състояния и простудата.

Отдавна е доказано, че къпането не е полезно само за добрата ни хигиена. Вземането на душ допринася за освобождаване от стреса, прави съня по-пълноценен и се грижи за добрия вид на кожата.

Освен това къпането с топла вода облекчава кашлица от различен характер. Причината е, че при употреба на топла вода банята се изпълва с пара. Тя пък, от своя страна, стимулира освобождаването на носните и гърлените секрети.

Това домашно средство помага много при кашлица

Други домашни средства, с които можете да атакувате кашлицата, са компресите с оцет и ракия, поставени на гърлото, гърдите и челото. Чайовете от лайка, джинджифил и мащерка също са полезни. За отхрачване и успокояване на гърлото помага много и медът.

Все пак имайте предвид, че кашлицата понякога може да е признак за сериозно състояние и не бива да се подценява. Така че, ако не успеете да се справите с нея в рамките на две седмици, се консултирайте с лекар.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати