Това ще ви накара завинаги да спрете захарта!

Това ще ви накара завинаги да спрете захарта!

Захарта е сред най-употребяваните в кулинарията продукти. Почти няма десерти, печива и безалкохолни напитки, които да не съдържат този подсладител. Въпреки това тя е един от най-вредните продукти около нас. Захарта причинява редица тежки заболявания и съкращава човешкия живот, убедени са австралийски учени, провели сериозни изследвания по темата.

Според експертите дори не си даваме сметка колко опасна е захарта за нас. Те са на мнение, че по вредност тя успява да надмине дори солта и съставки, известни със своята канцерогенност.

От друга страна, ако консумацията на захар се преустанови, това би довело до множество ползи за тялото ни, сред които отслабване, по-пълноценен сън, подмладяване, по-силен имунитет и други.

Това ще ви накара завинаги да спрете захарта!

Приемът на захар определено е вреден за здравето ни. Влиянието на този подсладител може да се сравни с това на много други токсични вещества, които бавно, но сигурно, атакуват тялото ни, казват учените.

Тези данни са достатъчна причина да се опитаме да ограничим захарта. Това обаче не бива да става твърде рязко, защото големите хранителни промени могат да шокират организма и да доведат до стомашни неразположения.

Желателно е да преминете плавно към по-здравословно меню, за да свикне стомахът ви с новите храни, допълват още специалистите.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари