Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Добавете тези 3 съставки към кафето и тялото ви ще се преобрази

Добавете тези 3 съставки към кафето и тялото ви ще се преобрази

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190207

Кафето е най-предпочитаната енергизираща напитка. Почти всеки човек започва утрото си с чаша ароматно кафе. Въпреки че ободрява обаче, кафето може и да е опасно, когато се пие в големи дози, тъй като причинява високо кръвно налягане, усещане за тревожност, лош дъх, дехидратация, зависимост и други. Но когато се приема с мярка, качественото кафе може да е полезно. А когато към него се добавят няколко полезни съставки, ползите от кафето нарастват значително.

Пийте кафето си с органично кокосово масло, домашен мед и канела. Така ще подобрите здравето и фигурата си, смятат пенсилвански изследователи.

Канелата е известна с ползите си при борбата с наднорменото тегло. Тя понижава лошия холестерол, стабилизира кръвната захар, повишава коцентрацията, бори се с гъбичките и възпаленията, облекачва мигрената.

Качественото кокосово масло също не е за подценяване. Този природен дар е полезен при гъбични заболявания, липса на тонус. Освен това ускорява метаболизма.

Многобройни са и ползите от приема на мед. Припомняме, че той подсилва имунните сили и подобрява храносмилането. Най-важното е, че притъпява глада за сладко.

Ето и как да си приготвите ароматна смес за перфектното кафе с мед, кокосово масло и канела:

Необходими продукти: 1 ч.л. канела, ¾ ч.ч. кокосово масло, ½ ч.ч. мед

Начин на приготвяне: Предварително поставете канелата, кокосовото масло и меда в буркан и ги разбъркайте до хомогенна смес. Дръжте буркана добре затворен и на хладно място. Сутрин добавяйте по 1-2 ч.л. от сместа към горещото кафе и му се насладете. Използвайте сместа в рамките на седмица и при необходимост пригответе още.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати