Кои пози за сън са полезни и кои вредни

1 от 4 Снимки

1. Настрани


Това е сред предпочитаните пози за сън, при които е по-малка вероятността да си причините неразположение в гърба или врата. Но пък неин недостатък е, че може да допринесе за формирането на бръчици.

Спането е най-ефективният начин за отпочиване. То е жизненоважно за тялото ни, тъй като регулира работата на всички органи и предпазва от различни коварни болести. Пълноценният сън ни помага да се чувстваме бодри през деня и да сме достатъчно трудоспособни.

Освен това повлиява благотворно на настроението ни и на нашето либидо. Продължителната дрямка оказва влияние още на външния ни вид, тъй като спомага да запазим кожата си по-млада. Съдейства и за по-бързото освобождаването от излишните килограми.

Но е валидно и обратното – ако страдаме от недоспиване, се чувстваме отпаднали и нервни. Настроението ни бързо се сменя и сме разконцентрирани.

Наистина е важно да спим средно по 8 часа на ден, но е от значение и в каква позиция е тялото ни, докато сме в покой. Има пози, в които организмът ни си почива максимално, но има и такива, които по-скоро ни изтощават.

Вижте галерията ни най-срещаните пози при сън и какво е тяхното влияние върху тялото ни.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари