Кажи СТОП на болките в гърба! Ето така

1 от 5 Снимки

1. Обърнете внимание на теглото си


Излишните килограми също могат да доведат до дискомфорт в гърба и кръста. Опитайте се да поддържате телесната си маса в норма.
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Дискомфортът в гърба съпътства много от съвременните хора, като засяга дори и лица в млада възраст. Ако обаче се опитате да си помогнете с обезболяващи или излежаване, това няма да е най-доброто решение, защото ще ви донесе само временно облекчение. По-скоро се ориентирайте към разтривки от специалисти, гимнастика и йога курсове, препоръчват учени от Великобритания.

Ако болките в гърба не се дължат на някакъв вид травма, а са резултат от всекидневни дейности като неправилна стойка пред компютъра или обездвижване, не бива да се бърза с приема на обезболяващи или пък с операции.

Много е важно внимателно да се анализира цялостната ситуация, за да се пристъпи към правилния подход, смятат британските специалисти, цитирани от изданието Дейли мирър.

Според експертите, за да облекчим болките в гърба, а и да си ги спестим в бъдеще, трябва да се движим регулярно. Необходимо е да извършваме движения с цялото си тяло и в различни посоки.

Вижте в галерията ни и какви други съвети дават специалистите за справяне с болките в гърба и предпазването от тях.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати