Сладките и мазни храни водят до главоболие

Сладко

Съществуват повече от сто причини да ви заболи главата. В повечето случаи това е сигнал на организма ни за вътрешни проблеми на органите и системите ни. И често се случва тези състояние да възникнат от неправилен начин на живот.

Невролозите твърдят, че обезболяващите не са метод за лечение на периодично възникващото главоболие, тъй като дългата употреба на такива лекарства води до свикване с тях. От това следва засилване на болката.

По типа главоболие може да бъде определен проблемът и да се предположи кои органи са засегнати. Невролозите разделят главоболието на два основни типа – главоболие от напрежение и „вратно” главоболие.

Главоболието от напрежение е проблем, с който се сблъсква всеки човек. Главата ви сякаш е обхваната от тясна шапка, очите ви болят, слепоочията са свръхчувствителни. Причината за такова главоболие е хроничната умора и стресът.

Мускулите на скалпа и на шията са в постоянно напрежение, оттам се нарушава нормалното кръвообръщение и в организма ни постъпва по-малко кислород. За да си помогнете, признайте си, че вероятно в момента сте в депресия.

Задължително контактактувайте с близък човек и му разкажете какво точно ви мъчи, дори да не ви помогне, от споделянето ще ви олекне. Друг важен момент е физическото пълно отпускане.

Главоболие

Необходими са ви спа-процедури, масаж, както и упражнения от типа на йога и тай-чи. На трето място – обърнете внимание на това с какво се храните. Ако често се тъпчете с мазничко и сладко, особено вечер, това води до нарушаване на храносмилането.

От това, без да разбирате, постоянно сте нервни, ядосвате се за дреболии и страдате от главоболие. Хапвайте не по-малко от половин килограм пресни плодове и зеленчуци всеки ден, а също така и морска риба.

„Вратното” главоболие започва от тила и отеква в слепоочията и в очите. Можете да напипате точките на най-силна болка на врата ви и на тила ви. Усещате, че дори не можете свободно да въртите главата си.

При дълго седене пред компютъра, рязко движение на врата и простуди това главоболие винаги се появява. Състоянието на гръбнака ви е главната причина за това главоболие.

Ако ви се налага да прекарвате часове пред компютъра, дръжте гърба изправен и на всеки половин час се разхождайте около бюрото.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати