Ако работиш на бюро, те грози тази страшна болест

1 от 5 Снимки
Работа на бюро

Продължителният престой на бюро през последните години намира все повече противници. След като стана ясно, че заседналият живот води до затлъстяване, понижено сексуално желание, схващане и куп други проблеми, сега учените откриха още една вреда от него. Оказва се, че твърде дългото седене на бюро води до процеси в мозъка, предразполагащи към развитие на деменция.

Това заключение е направено от калифорнийски учени, изследвали над 30 доброволци, които прекарват деня си на стол или пред телевизора.

При тестовете с магнитно-резонансно сканиране било установено, че при тези хора зона от мозъка, отговаряща за паметта, е изтъняла. Такъв род изменения пък според изследователите могат да се разглеждат и като предшественици на деменция.

За да опазим здравето си, трябва да се раздвижваме на всеки половин час. Освен това е желателно във времето, в което не седим на бюрото, да сме максимално активни физически.

Така че помислете добре следващия път, когато трябва да решите дали да останете вкъщи пред телевизора, или да се разходите в парка. Изборът е ваш!

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари