Затлъстяването причинява рак на гърдата

Затлъстяването причинява рак на гърдата
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp-56%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
90.00 лв.
40.00 лв.
Виж ››

Излишните килограми и затлъстяването могат до доведат до възникване на рак на гърдата, констатираха учени.

Ако жените се хранят по-здравословно, 1/3 от случаите на рак на гърдата ще могат да бъдат избегнати.

Специалистите са изчислили, че повече от 14 000 жени годишно нямаше да развият болестта, ако бяха спазвали добър хранителен и тренировъчен режим в по-ранна възраст.

Рискът от развитие на рак на гърдата се увеличават при редовната употреба на алкохол, обездвижване, увеличаване на излишните килограми.

Във Великобритания, например, ежегодни случаите на заболели от рак на гърдата жени са около 45 000. Учените са категорични, че ако жените се натоварват повече физически, от 25 до 30% от случаите могат да бъдат избегнати.

На Острова са притеснени, тъй като една на всеки 5 британки страда от затлъстяване. При по-пълните жени рискът от фатален край от болестта е почти двоен, отколкото при онези с нормално телосложение.

Ракът на гърдата представлява злокачествен тумор, който започва да се развива от клетките на самата гърда. Женската гърда е изградена от лобули. В тях се намират жлезите, които произвеждат мляко. Млечни дуктуси са каналчета, които свързват лобулите със зърното. Мастна и съединителна тъкан, кръвоносни и лимфни съдове присъстват също в изграждането на гърдите.

Най-често злокачествените образувания започват от каналчетата или от лобулите.

Най-общо лечението на рака на гърдата може да бъде хирургическо, чрез химиотерапия, чрез лъчетерапия или чрез хормонална терапия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати