Изненадващи средства за подсилване на имунитета

Витамини за подсилване на имунитета
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Всички знаем, че трябва да се храним правилно, да спортуваме и да спим достатъчно, за да поддържаме имунитета си в добра форма. Но освен тези традиционни средства има и няколко изненадващи начина за подсилване на имунната система.

Разходка в гората

Разходките помагат за подсилване на имунната система

За да облекчите стреса по естествен начин и да подобрите имунитета, трябва да прекарвате време сред природата. Изследване е показало, че мъже, които са прекарали шест часа в продължение на два дни сред гората, са имали завишени нива на клетките, които засилват имунната система и помагат за борбата с рака. Много японски учени вече предписват лесотерапията за подобряване на имунитета и общото здравословно състояние. Ако нямате възможност да отидете в гората, работа ще свършат и парковете или каквото късче от природата ви е достъпно.

Секс

сексът е нетрадиционен метод за подсилване на имунитета

Сексът може да е не само приятно, но и полезно за имунитета занимание. Ако го практикувате поне веднъж или два пъти седмично, ще увеличите с 30% производството на имуноглобулин А, който има важно значение за имунната защита.

Смях

смехът е важен за силен имунитет

Вероятно сте чували, че смехът е здраве. Оказва се, че това не е просто израз. Както лошите емоции могат да ни разболеят, така доброто настроение ни помага да сме здрави. Намерете време да се забавлявате, например седнете с любимия човек на дивана, гушнете се и изгледайте някоя комедия заедно. Смехът увеличава броя на антителата и подсилва клетките на имунната система.

Храна

пробиотиците подсилват имунитета

Има храни, които са много важни за имунитета. Сред тях са киселото мляко и кефирът. Те са естествени пробиотици и подпомагат за поддържането на нормална чревна флора, което е пряко свързано с имунитета. Освен това киселото мляко е източник на йод, който помага за регулацията на имунната система от щитовидната жлеза.

Билки

билките са средства за подсилване на имунната система

Етеричните масла в конопените растения повишават имунитета. Можете да си ги набавите от различни продукти като конопено мляко. Ако не си падате по иновациите, можете да се възползвате и от по-традиционни билки като розмарин и мащерка.

Свирене на барабани

Изследователи са установили, че свирещите на барабани имат по-силна имунна система от тези, които само ги слушат. Ако не можете да си позволите тези музикални инструменти, според учените и барабаненето по тенджери и тигани може да ви помогне.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати