Ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Ето кои са най-добрите натурални разхлабителни

Ето кои са най-добрите натурални разхлабителни

Около 20% от хората страдат редовно от запек, а всеки втори се сблъсква с бавните движения на червата поне два пъти годишно. Запекът се среща по-често при жените, отколкото при мъжете, като виновник за това са хормоните.

Веднъж появил се запекът не трябва да се пренебрегва. Състоянието започва да вреди на организма след първите три дни.

Хубаво е, че можем да накараме червата си да се движат отново нормално, без да е нужно да тормозим организма си с никакви медикаменти със съмнителни странични ефекти. Естествените лаксативи са щадящи тялото, бързо решаващи проблемите, а най-хубавото е, че всеки от нас има по няколко от тях в хладилника по всяко време.

Просто, но ефикасно средство за победа над запека е водата. Добрата хидратация е изключително полезна за храносмилането. Водата стимулира движението на червата и омекотява тяхното съдържание.

Блокираното изхождане предизвиква втърдяването на хранителните отпадъци в дебелото черво. Вкарването на течност в тялото помага за омекотяване на изпражненията и стимулира дебелото черво да се изпразни.

Друго полезно средство срещу състоянието е киселото мляко. В него има високо съдържание на пробиотици. Продуктът има уникални свойства за храносмилането, защото помага както срещу запек, така и срещу диария. Пробиотиците успешно се справят с микробите в червата и облекчават редица състояния, включително и запека.

Зелената салата и листните зелени зеленчуци като цяло също могат да помогнат при запек. В тях се съдържат влакна, които активизират работата на червата. По-специално, зеленчуци като зеле, спанак, рукола стимулират дебелото черво да се свива. Препоръчителният прием на влакна за ден е 25 грама. Увеличаването на приема на листни зеленчуци може да бъде бърз начин за постигане на добро храносмилане. Освен това те са пълни с магнезий, който помага за естествено омекотяване на изпражненията.

Вероятно сте използвали алое вера срещу слънчеви изгаряния или за различни козметични процедури. Трябва обаче да сте забелязали, че продуктът все по-често намира място в хранителните магазини и под формата на сок. Причината за това е, че растението е мощно природно очистително, което може да помогне освен да се отървем от токсините в организма, но и да премахне запека.

Изследванията показват, че алоето съдържа 75 витамина, ензима, минерали и захари, в допълнение към естествените лаксативни съединения, наречени антрахинони, които повишават количеството вода в червата и стимулират движението им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати