Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Какъв риск за здравето крият високопротеиновите диети

Какъв риск за здравето крият високопротеиновите диети

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190208
Източници на протеини

През последните години въглехидратите определено се сдобиха с лоша слава. Това накара много от хората, опитващи се да отслабнат, да се придържат основно към така наречените високопротеинови диети. Сега обаче учените алармират, че и тези хранителни режими крият опасности за здравето.

При високопротеиновите диети се приемат основни хранителни продукти с високо съдържание на протеини (мляко и млечни продукти, яйца, риба, месо, соя, боб, ядки). На пръв поглед това са вкусни и полезни храни. Но според специалисти от Финландия те могат да повишат опасността от сърдечна недостатъчност при господата в зряла възраст с близо 50 процента.

Като най-рискови учените посочват протеините, съдържащи се в млякото и месото. Не бива обаче да се подценява и въздействието на протеините от растителен произход.

Според учените в последно време хората, стремящи се към стройна фигура, масово се вкопчват в диети с повишен прием на протеини. Но това може да доведе до сърдечни проблеми.

Само за рибата и яйцата няма данни да повишават риска от сърдечна недостатъчност, смятат учените и препоръчват на всички да се хранят разнообразно и балансирано.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати