Как да се справите с еректилната дисфункция

1 от 4 Снимки

1. Дайте си повече време


С напредването на възрастта за получаване на нормална ерекция е нужна по-дълга стимулация. За мъже на възраст от 18 до 20 години ерекцията може да отнеме няколко секунди, а през трийсетте и четиридесетте – минута или две. Но ако 60-годишният не получи ерекция след минута или две, това не означава, че е безсилен, а просто отнема повече време. Времето между еякулацията и следващата ерекция има тенденция да се увеличава с възрастта. При някои мъже на възраст от 60 до 70 години може да отнеме цял ден или повече, за да възвърне ерекцията.

Докато в миналото проблемите в спалнята оставаха там, то днес за сексуалните затруднения се говори свободно и човек не е нужно да живее с тях. Импотентността, сега често наричана еректилна дисфункция, вече може да се излекува и това важи за всяка възраст. Много мъже, които се пресрамят и потърсят лечение, скоро след това се връщат към нормална сексуална активност.

Лекарите определят еректилната дисфунцкия като последователна невъзможност за получаване или поддържане на ерекция, достатъчна за полов акт. Това е все по-често срещан проблем при много хора и е по-разпространен с напредването на възрастта. Според анализи бъбречните и урологичните заболявания предизвикват състоянието при около 5% от 40-годишните мъже. Числото скача на 25% при мъжете над 65-годишна възраст.

До началото на 70-те години експертите смятат, че основните проблеми за състоянието се крият в човешката психика. Днес медицинската общност признава, че медикаментите, изборът на начин на живот или нараняванията са едни от най-честите причини за еректилна дисфункция.

Има начини за справяне с този неприятен за мъжете проблем. Вижте кои са те в следващата галерия.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати