Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Как да се справите с еректилната дисфункция

Как да се справите с еректилната дисфункция

2 от 4 Снимки

2. Внимавайте какви лекарства приемате преди секс


Лекарствата с рецепта може да са в основата на проблема. Може да се окаже, че виновник за дисфункцията са хапчетата – антихистамини, диуретици, за сърцето, за високо кръвно налягане или успокоителни. Не всеки индивид реагира на лекарства по същия начин. Импотентността, причинена от медикаменти, е най-често срещана при мъжете на възраст над 50 години. При подозрение, че виновникът за еректилната дисфункция са хапчетата, които пиете, се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт и попитайте за промяна на дозировката или за преминаване към друго лекарство.

Докато в миналото проблемите в спалнята оставаха там, то днес за сексуалните затруднения се говори свободно и човек не е нужно да живее с тях. Импотентността, сега често наричана еректилна дисфункция, вече може да се излекува и това важи за всяка възраст. Много мъже, които се пресрамят и потърсят лечение, скоро след това се връщат към нормална сексуална активност.

Лекарите определят еректилната дисфунцкия като последователна невъзможност за получаване или поддържане на ерекция, достатъчна за полов акт. Това е все по-често срещан проблем при много хора и е по-разпространен с напредването на възрастта. Според анализи бъбречните и урологичните заболявания предизвикват състоянието при около 5% от 40-годишните мъже. Числото скача на 25% при мъжете над 65-годишна възраст.

До началото на 70-те години експертите смятат, че основните проблеми за състоянието се крият в човешката психика. Днес медицинската общност признава, че медикаментите, изборът на начин на живот или нараняванията са едни от най-честите причини за еректилна дисфункция.

Има начини за справяне с този неприятен за мъжете проблем. Вижте кои са те в следващата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати