ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Ползите от употреба на зъбен душ

Ползите от употреба на зъбен душ

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190296
Зъбен душ
Снимка: Amazon.com
Зъбен душ
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
Виж ››

Зъбен душ, познат още и като орален душ, е джаджа, която вашият стоматолог може да ви препоръча за поддържане на по-добра устна хигиена. Устройството не е евтино, но пък определено има своите неоспорими ползи.

Дори и да почиствате редовно зъбите си с обикновена и интердентална четка, в устата ви винаги ще остават малки частички от храната, която сте консумирали през деня. Когато те се задържат между зъбите и венеца, това причинява лош дъх, проблеми с венците, кариеси.

Изплакването на устната кухина обаче може значително да намали риска от подобни проблеми. Специалните тънки струите, които излизат от денталния душ, почистват устната кухина от бактерии и хранителни остатъци, оставяйки чувство за свежест и лекота.

За кои хора е особено подходящ зъбният душ?

Зъбният душ лесно може да се превърне в част от ежедневната грижа за здравето ви. Той е подходящ за рутинно почистване на зъбната кухина, като се препоръчва най-вече на хора с кървящи и чувствителни венци, пациенти с брекети и шини, или такива, които страдат от сухота в устата.

Има различни видове зъбни душове, като основно те се делят на преносими и настолни. Тъй като цената на устройствата не е ниска, ви съветваме да се обърнете към стоматолог, преди да направите инвестицията. Само специалист може да определи кой апарат е най-подходящ във вашия случай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати